MUZIEK en DEMENTIE

Welkom

Dit ledenplatform is een inspiratiebron van liedjes, partituren, rapporten, boeken, trainingen en concerten opgebouwd uit meer dan 15 jaar ervaring en expertise in het veld. Hanne Deneire, impact componist bouwde met House of Music en  professionele samenwerkingen  dit toegankelijk en onderbouwd platform uit. 

We waren te gast op internationale conferenties en realiseerden projecten met gerenommeerde universiteiten in binnen- en buitenlandWe gaven meer dan 500 trainingen aan zorgverleners & vrijwilligers. Onze impact zorgde voor nationale successen zoals Music for Life 2011Ook ons boek "Een andere Dementie in Muziek" is een vaste waarde in zorgcentra als opleidingen.

We willen familie, vrijiwilligers, zorgverleners en musici inspireren & ondersteunenJe kan onze informatie, tips en tricks 
meteen toepassen in de zorg voor mensen met dementie en zo jouw contact en levenskwaliteit verbeteren. 

We willen jullie blijvend motiveren en zetten daarom regelmatig nieuwe informatie op het platform. 

Veel muzikale verbinding gewenst! 

Training "MUZIEKMOTORS voor de ZORG"

Een training in vijf modules voor zij die graag muziekkracht willen inzetten bij mensen met dementie.

Getuigenissen

Vrijwilliger Lieve

Zorgkundige


Jurn Verschraegen, Directeur Expertise Centrum Dementie Vlaanderen

Hanne Deneire bruist van energie en tracht met haar aanstekelijk enthousiasme mensen met dementie met muziek te betoveren. 
En ze slaagt daar wonderwel in. De connectie die vaak verloren gewaand wordt door de nabije omgeving, brengt ze terug. Ze vibreert op die manier mee met de mens met dementie. 
Met Een andere dementie in muziek dat ze te boek stelde, betrad ze onder meer met luistersessies in woonzorgcentra een domein dat blijft uitdagen. 
Telkens doet ze dit met respect voor de persoon met dementie en zijn omgeving. 

Hoofdverpleegkundige, WZC Den Olm Bonheide, partner in ons project "Spreken met Fantasie"

Getuigenissen van studenten:

"Ik heb inspiratie uit jullie site kunnen halen door de verschillende liederen te gebruiken." Lisa

"Ik vond het een zeer duidelijk platform en mooie onderverdeling van de verschillende beschikbare onderwerpen. 
Het is ook leuk dat er met filmpjes gewerkt wordt." Met vriendelijke groet , Axel

"De tips en checklist die te vinden waren in de boeken waren leerrijk en handig te gebruiken. Ook het feit dat de liedjes met een aangepast tempo en gemakkelijke melodie is heel leuk, zo moet je zelf niet aan de slag gaan om gepaste muziek te maken!"  Ine

Hanne Deneire verricht 
grensverleggend werk voor personen met dementie. Ik heb Hanne prachtige prestaties zien neerzetten door emoties op te wekken bij personen met dementie en apathie. Haar werk draagt aanzienlijk bij tot de vermenselijking van (personen met) dementie.’

Prof. Dr. Sebastian Engelborghs

M&D 2007-2023 @House of Music & HD

YouTube
Claim Your Amazing Product Below:
Step 1: Contact
Step 2: Shipping Address
Shipping:
Step 3: Payment Information
Item
Price
$0.00
Credit Card Number:
CVC Code:
Expiry Month:
Expiry Year:

ONE TIME OFFER ($37): You're not just buying Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. In condimentum aliquam arcu, ut pharetra nunc feugiat in. Nam tempor dui non mi mollis vulputate. Donec fermentum arcu ac mauris placerat, quis mattis mi porttitor. Nulla condimentum felis lacus, eu viverra dui congue a.